Shirataki těstoviny
🌼Konjakové těstoviny neobsahují ani tuk, ani cukr a téměř žádné kalorie. Glukomanan, který obsahují, v žaludku zvětšuje svůj objem, mozek dostává signál, že jste nasyceni a tím dochází k redukci porcí jídla a následnému zachovávání váhy nebo hubnutí.
🌼Celiaci a všichni, kdo nechtějí nebo nemohou jíst lepek mohou také sáhnout bez obav po těchto těstovinách.
🌼O co vlastně jde?
Jde o průhledné, želatinové japonské nudle, které se vyrábějí z rostliny konjac yam,( latinsky Amorphophallus konjac) respektive z jeho hlíz, nazývaných také někdy Ďáblův jazyk nebo Slonní yam. Japonský název shirataki znamená " bílý vodopád ", tedy tak, jak nudle vypadají. Hlavní složkou je glucomannan, ve vodě rozpustná dietní vláknina.
🌼Jaká je chuť konjak nudlí?
Spíše žádná, ale skvěle absorbují všechny chutě
Dalo by se říci, že chuťově jde o neutrální potravinu. To však nebrání, aby byla připravena jakýmkoliv způsobem, dokonce je schopná do sebe vstřebat chutě a vůně natolik dobře, že hravě soutěží s běžnými těstovinami. Před každým použitím je však nutné ve vodě naložené, průhledné nudle propláchnout horkou a studenou vodou, a to podle způsobu použití, popřípadě je jen pár minut povařit. A můžete si s nimi vyhrát podle svého gusta, tak jako byste postupovali při vaření s běžnými těstovinami.