Kari bulgur se zeleninou a kuřecím masem
🌻1 hrnek bulgur
🌻sůl
🌻olej
🌻2 ks kuřecí prsa
🌻1 šálek hrášek (mražený je dostupnější)
🌻1 hrst zelené fazolky
🌻1 šálek mražená kukuřice
🌻1 lžička kari
🌻2 špetka kurkuma
🌻🌻🌻
Bulgur opláchněte a vařte dle návodu (pokud jste návod vyhodili - v lehce osolené vodě na mírném ohni vařte 12-15 minut, ochutnejte, zda vám takto uvařený vyhovuje, pokud máte raději měkčí, nechte o pár minutek déle, a zceďte).
🌻
Kuřecí prsa nakrájejte na kousky, osolte a na trošce oleje orestujte. Přidejte zeleninu. Až změkne, přisypte koření a pořádně promíchejte - hlavně tak, aby se vám koření nepřipálilo. Vmíchejte uvařený bulgur a restujte 1-2 minutky, dokud se koření krásně neobalí okolo bulguru. Dosolte podle chuti.
🌻
Servírujte jako hlavní jídlo (jako rizoto) nebo jako přílohu (třeba i bez masa) k jídlu dle vlastního uvážení.