Kari bulgur se zeleninou a kuřecím masem

26.01.2020


🌻1 hrnek bulgur
🌻sůl
🌻olej
🌻2 ks kuřecí prsa
🌻1 šálek hrášek (mražený je dostupnější)
🌻1 hrst zelené fazolky
🌻1 šálek mražená kukuřice
🌻1 lžička kari
🌻2 špetka kurkuma
🌻🌻🌻
Bulgur opláchněte a vařte dle návodu (pokud jste návod vyhodili - v lehce osolené vodě na mírném ohni vařte 12-15 minut, ochutnejte, zda vám takto uvařený vyhovuje, pokud máte raději měkčí, nechte o pár minutek déle, a zceďte).
🌻
Kuřecí prsa nakrájejte na kousky, osolte a na trošce oleje orestujte. Přidejte zeleninu. Až změkne, přisypte koření a pořádně promíchejte - hlavně tak, aby se vám koření nepřipálilo. Vmíchejte uvařený bulgur a restujte 1-2 minutky, dokud se koření krásně neobalí okolo bulguru. Dosolte podle chuti.
🌻
Servírujte jako hlavní jídlo (jako rizoto) nebo jako přílohu (třeba i bez masa) k jídlu dle vlastního uvážení.

zdroj

Bulgur

Světluška shop

VÍCE

Slunečnicový olej

Světluška shop

VÍCE

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky