Cuketový chleba

07.03.2020

Ingredience:

  • 2 vejce
  • 200 g hnědého cukru
  • 125 ml kyselého mléka
  • 125 g másla (rozpuštěného)
  • 70 g nastrouhané cukety (je-li mladá, nemusí se loupat)
  • 135 g oloupané nastrouhané brambory
  • 85 g sušených datlí na drobno posekaných
  • 85 g vlašských ořechů posekaných
  • 120 g celozrnné mouky
  • 300 g hladké mouky
  • 20 g prášku do pečiva
  • 1 lžička míchaného koření dle chuti ( může být i perníkové)
  • 1 lžička skořice

Postup:

Vymazat chlebíčkovou formu (asi 15cm krát 25cm). Na spodek vystřihnout pečící papír ve tvaru formy. V míse našlehat vejce, cukr, kyšku a máslo. Potom přidat zeleninu, datle a ořechy. Nakonec vmíchat po dvou dávkách prosátou mouku s práškem do pečiva a koření. Rozetřít do přichystané formy. Péct v předem rozehřáté troubě na 180-190°C po 1 hodinu a 10min. Vyklopit a nechat vychladnout. Při podávání můžeme mazat máslem. Hnědý cukr je měkký, jemně granulovaný, obsahuje melasu, která dodává zlatou barvu.

zdroj

Třtinový cukr


Ghí - přepuštěné máslo


Celozrnní mouka pšeničná


Skořice mletá


Kypřící prášek


Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky