Kokosový olej

28.01.2020

Panenský kokosový olej je jednoduše výborný jako potravina. Má lahodnou chuť i vůni a pokud je za studena lisovaný (panenský), uchovává si vitamíny A, C a E. Také obsahuje lidskému tělu prospěšné mastné kyseliny, především kyselinu laurovou, která je důležitou složkou mateřského mléka.
🥥 🥥 🥥
Kokosový olej můžete používat na přípravu pokrmů i...

Lněný olej

27.01.2020

Přestože obsahuje nesmírné množství zdraví prospěšných sloučenin, není tak oblíbený jako dýňový či makový. Pro svou obhajobu je lněný olej nejbohatším zdrojem vitamínu E a Omega 3-mastných kyselin. Zaujme svou zlatožlutou barvou, která vzniká při lisování z lněných semen za studena. Ukrývá v sobě množství nenasycených mastných kyselin....

Kešu

26.01.2020

Kešu jsou olejnaté ořechy se sladkou, jemnou chutí. Jsou známé zejména svým obsahem hořčíku, jedním z nejvyšších v rostlinné říši (převyšují je jen slunečnicová semínka) - 260 mg/100 gramů. (Maso, mléko a vejce jsou na hořčík chudé, ani v jednom případě jej neobsahují více než 24 mg/100 gramů.)

Slzovka

18.01.2020


Slzovka neboli semena divoké trávy, podobná třeba ječmenu, mají na náš organismus vysoce čistící účinky. Zařazení do jídelníčku tak pomůže například v jarní detoxikaci, do které se mnoho z nás každoročně pouští.Slzovka obecná se tradičně využívá i v čínské medicíně, a to k léčbě mnoha zdravotních neduhů. Podle čínské medicíny zbavuje hlenů a...


Lahůdkové droždí je v poslední době čím dál oblíbenější u lidí, kteří se detailně zabývají zdravou stravou. Pomáhá totiž nastartovat metabolismus a je proto důležité při cvičení či hubnutí, a přitom má celou řadu dalších blahodárných účinků na naše těla.

Dýňový olej

16.01.2020

Dýňový olej vzniká lisováním dýňových semínek za studena. Má tmavě zelenou mírně nahnědlou barvu a příjemně voní po oříšcích. Je velmi chutný, zvláště ve studené kuchyni, kde nejvíce vyniknou jeho kulinářské vlastnosti, ale hitem posledních let se stává proto, že má pozitivní účinky na naše zdraví.

Psyllium

15.01.2020

Psylium je název pro vlákninu získávanou ze semen Jitrocele Indického (Plantago ovata). Tato semena obsahují zhruba 2/3 rozpustné vlákniny, která je zpracována do formy prášku. Psyllium jako produkt, je tedy rozpustná vláknina, má proto schopnost vázat vodu, což vede ke zvětšení jeho objemu, kdy psyllium dokáže zvětšit svůj objem v trávcím traktu...

Cizrna

13.01.2020

Cizrna neboli také římský hrách patří mezi luštěniny, které jsou svým složením bohaté na vlákninu, vitamíny skupiny B, vitamín E, vápník, železo, hořčík, mangan, zinek a mnoho dalších prospěšných látek.

Pitný režim

09.01.2020

Nedostatek tekutin způsobuje ukládání tuků, poruchy trávení, bolesti hlavy, podrážděnost, slabost, únavu, závratě, suchou pokožku a zvýšenou tvorbu vrásek, ochabování svalstva a přispívá ke zvyšování hmotnosti. Voda má nejlepší močopudný účinek a nejlépe vyplavuje nežádoucí látky z mezibuněčného prostoru.

Pokud je naše tělo zdravé, vládne v něm harmonie. Harmonie mezi zásaditými a kyselými látkami, které přijímáme v potravě. Pokud ale přijímáme ve větší míře kyselinotvornou stravu, nastane překyselení, které způsobí únavu, zaplavení organismu jedy a vede k nemocím...

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky