Pohankové zeleninové placky
Nejprve dle návodu uvaříme pohanku lámanku - propláchnutou ji uvaříme ve vodě, dokud ji do sebe nevsákne a nezměkne. Poté necháme vychladnout - bude z ní hustá "kaše".
Nejprve dle návodu uvaříme pohanku lámanku - propláchnutou ji uvaříme ve vodě, dokud ji do sebe nevsákne a nezměkne. Poté necháme vychladnout - bude z ní hustá "kaše".
🥘 10 polévkových lžic oleje
🥘Sůl
Cuketu nastrouháme na hrubším struhadle. Starší cukety oloupejte a vydlabejte semínka.
3/4 šálku ořechů kešu anebo loupaných mandlí (oloupaných krátkým ponořením do horké vody)
1) Ze všech ingrediencí vytvoř těsto, které pořádně na válu zpracuj. Těsto ulož alespoň na 2 hodiny odpočinout do lednice. Samozřejmě je nejlepší nechat ho tam přes noc.
https://www.jakvkuchyni.cz/videorecept-nepecene-datlove-cukrovi/
🥥100 ml kokosové mléko
🥥50 g kokosový olej
🥥3 ks vaječný bílek
🥥2 ČL tapioková mouka
🥥150 g kokosová mouka
Kokosové mléko s kokosovým olejem zahřejeme.
Vsypeme kokosovou a tapiokovou mouku a zamícháme.
Necháme vychladnout.
Ušleháme bílky a opatrně po částech vmícháme do kokosové směsi.
Sáčkem tvoříme malé kokosky na plech vyložený papírem na pečení....
Všechny ingredience zpracujeme ve velké míse v kompaktní těsto. Z těsta uděláme kuličku, zabalíme do potravinové fólie a necháme odpočinout na chladném místě nejlépe do druhého dne.
Máslo, cukr a vejce utřete do zpěnění, přidejte ostatní suroviny a vypracujte těsto. Plech vymažte nebo na něho dejte pečící papír. Lžičkou vykrajujte z těsta hromádky velké asi jako vlašský ořech, které na plechu zmáčkněte na plocho. Pečte v mírně rozehřáté troubě do zlatova.